Kashmir Kommitèn Stockholm

Vi protesterar mot uppsägning av Kashmiriska/pakistanska arbetare på Birger Jarl

Vi med stor oro fick kännedom om att 19 Kashmiriska/pakistanska arbetare har delgivits uppsägning från arbetet under förevändning att Rederiet Allandia annars kommer att förlora viss ersättning från EU på grund av att ha anställda från länder utanför EU. Vi anser att uppsägningen av arbetarna som i vissa fall har arbetat mer än i 20 år i rederiet är diskriminerande, omoraliskt och oacceptabelt. Att förvänta ersättning från EU är inte sannolikt eftersom rederiet går med vinst. Egentliga anledningen tros vara att rederiet tänker hämta billig arbetskraft från östländer eftersom de uppsagda arbetarna har högre lön idag på grund av deras långvarig tjänstgöring på rederiet.

 

Arbetarna behöver human behandling och stöd från Er eftersom arbetet för dem är liv och död fråga. En del av dessa anställda har arbetat många år på rederiet och är runt 50 år gamla. Dessa arbetare har nästan inga möjligheter att hitta nya jobb i sitt hemland. Att avskeda dessa 19 anställda är liktydigt med ekonomiskt mord på 19 familjer i Pakistan.

 

Därför kräver vi att uppsägningen omedelbart dras tillbaka och arbetarna ges ett jobb garanti. Vi kräver också ett omedelbart slut på trakasserierna som dessa arbetarna utsätts för.

 
 

Med vänliga hälsningar

Barkat Hussain

Ordförande

Kashmir Kommitèn Stockholm

 

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: 0704-982 983

 

Joomla SEF URLs by Artio

Visitor

Articles View Hits
2470575